Ons Team

peter-van-wees

Peter van der Wees

Managing partner

Al bijna 30 jaar in het vak en nog altijd nieuwsgierig en op zoek naar nieuwe uitdagingen als het gaat om alles wat intellectueel eigendom aangaat. Peter schept heimelijk genoegen in het afstruinen van het internet op zoek naar omissies. Wat blijkt? Ook grote bedrijven hebben hun IE-zaken lang niet altijd goed geregeld.

Een man van theorie én praktijk. Peter adviseert cliënten over IE-strategie, hun merken- en modellenportefeuilles in diverse landen en het handhaven daarvan. Dat doet hij op een betrokken en proactieve manier. Als het gaat om handhaven is voorkomen beter dan genezen, vindt Peter.

Marloes Smilde

Merken- en modellengemachtigde

Marloes behaalde haar Master Civiel recht in 2010, werkte enige jaren bij een Nederlands IE-kantoor om daarna ervaring op te doen in het buitenland. Globetrotter met hart voor het vak en niet vies van een complex internationaal vraagstuk op het gebied van intellectueel eigendom.

Voordat ze de overstap naar Markedly maakte, werkte Marloes als aspirant-merkgemachtigde bij een toonaangevend Nederlands merkenbureau. Daar beheerde ze de IE-portfolio’s van een groot aantal bedrijven. De juridische ervaring die ze in Italië en Australië opdeed kwam daarbij goed van pas.

Logischerwijs staat Marloes met name de internationale cliënten van Markedly bij. Dat doet ze met toewijding en enthousiasme, zoals alles wat ze doet.

Marloes heeft de beroepsopleiding Merken- en Modellengemachtigde met succes afgerond, en is Benelux en Europees gemachtigde. Ze is lid van de International Trademark Association (INTA) en MARQUES. Binnen MARQUES is Marloes onderdeel van het European Trade Mark Law and Practice Team, waarbij ze de belangen van merkhouders behartigt met betrekking tot ontwikkelingen binnen het Europese recht.

Marloes Smilde
Rinder Pietjouw

Rinder Pietjouw

Consultant​

Rinder Pietjouw heeft een master Civiel Recht afgerond aan de Universiteit Leiden, waar hij een zeer goed ontvangen scriptie schreef over Greenwashing. Rinder heeft verder een master European IP law behaald aan Stockholm University, waar hij een als ‘Excellent’ beoordeelde scriptie schreef over het merkenrecht en de EU Sustainable Development Goals. Voordat Rinder bij Markedly aan de slag ging, heeft hij stage gelopen op de afdeling Legal Innovation van een bekende Nederlandse multinational op het gebied van FCMG. Zijn collega’s omschrijven hem als een echte teamspeler, in staat om juridisch advies te balanceren met de juiste mate van detail en met zeer sterke schrijfvaardigheden.

 
Rinder spreekt vloeiend Engels en Nederlands en heeft een goede kennis van Duits en Frans.

Nienke Kelder

Paralegal

Nienke Kelder rondde haar rechtenstudie aan de Universiteit Utrecht cum laude af met haar masterscriptie over de bescherming bedrijfsgeheimen binnen juridische procedures en rondt momenteel haar tweede master af. Voordat zij bij Markedly kwam, heeft zij stage gelopen bij twee bekende Nederlandse advocatenkantoren op het gebied van intellectueel eigendom en ondernemingsrecht.

Nienke maakt deel uit van ons juridisch ondersteuningsteam. Ze spreekt vloeiend Engels en Nederlands en spreekt tevens Duits.