Peter van der Wees

managing partner Peter van der Wees

Al bijna 30 jaar in het vak en nog altijd nieuwsgierig en op zoek naar nieuwe uitdagingen als het gaat om alles wat intellectueel eigendom aangaat. Peter schept heimelijk genoegen in het afstruinen van het internet op zoek naar omissies. Wat blijkt? Ook grote bedrijven hebben hun IE-zaken lang niet altijd goed geregeld.

Een man van theorie én praktijk. Peter adviseert cliënten over IE-strategie, hun merken- en modellenportefeuilles in diverse landen en het handhaven daarvan. Dat doet hij op een betrokken en proactieve manier. Als het gaat om handhaven is voorkomen beter dan genezen, vindt Peter.

Als IE-expert werkte hij voor bedrijven uit de FMCG, elektronica, entertainment en mode. Hij staat multinationals bij, maar net zo graag start-ups en non-profit organisaties die iemand zoeken die actief meedenkt tijdens verschillende groeifases.

Hij werkte jarenlang voor de twee grootste IE-kantoren van Nederland, maar voelt zich meer senang bij zijn eigen kantoor. Niet voor niets is hij een telg uit een ondernemersfamilie.

Zijn kennis deelt hij met nieuwe generaties. Bij de Vrije Universiteit in Amsterdam helpt hij masterstudenten in de laatste fase van hun studie de finishlijn te passeren.

Peter is erkend Benelux en Europees merkengemachtigde en actief lid van verschillende professionele organisaties, zoals de BMM, de International Trademark Association (INTA), AIPPI en de Pharmaceutical Trade Marks Group (PTMG).

Getrouwd, vader van twee zoons en in zijn vrije tijd vaak met zijn boot op het water te vinden.

Vakblad World Trademark Review over Peter:

“Peter displays a talent in his ability to break down complex IP topics and make them simple; his clients benefit from this as much as his students.”

WTR1000 (2020):

“A renowned IP writer and lecturer, Peter is a seasoned veteran when it comes to handling multinational portfolios for corporate giants.”